De Ebred Strings

Violist Ebred Reijnen heeft, naast zijn reeds jarenlange relatie met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een rijke ervaring in diverse stijlen en genres opgebouwd in muzikaal Nederland en buitenland.

Ebred is leider en solist van de EBRED STRINGS, een strijkersgroep, gespecialiseerd in studio-opnames en live-optredens in de lichte muziekwereld. Deze sessie-muzikantengroep bestaat uit hooggekwalificeerde strijkers (o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest), die borg staan voor een snelle, professionele en hoogkwalitatieve productie met de alom geprezen warme strijkersklank.

Ebred is met zijn EBRED STRINGS en als solist, te horen op vele CD's van Nederlandse popartiesten en regelmatig te zien in TV opnames.

Zo maakte Ebred reeds vijf CD's met Rob de Nijs en werkte voorts met o.a. Trijntje Oosterhuis, Rene Froger, Krezip en vele anderen. De Ebred Strings zijn steeds vaker te zien en te horen in de belangrijke studio's in Nederland. De speelstijlen lopen van Pop, Jazz, Tango, Heavy Metal tot Country.

Op zijn electrische viool creeërt Ebred de meest uiteenlopende sounds en verrassende effecten en heeft hierin vele mogelijkheden...

Rob de Nijs

Rene Froger

Ellen ten Damme

After for Ever

Mat Matthews

Johan Hoogenboom

Trijntje Oosterhuis

Krezip

Fredericke Spigt

Jos Valster Jazzquintet

Baillante Tango sextet

Youchka Gipsy Quintet

Amina Figarova

Bart Platteau

Eric Vloeimans

Erik Varzon Morel

Fay Lovsky

Jan Akkerman

Karoline Kruger

Freek de Jonge